Sietske Bosma

Ze wordt gedreven door de herinnering en dit uit zich in sferische beelden waarin decoratieve elementen een grote rol spelen.

Kamerlingh-Onnesstraat 12 9727 HM Groningen

050-5269265 

06-12796536 

sietybosma@yahoo.com 

http://www.sietskebosma.nl

Sietske Bosma studeerde in 2007 af aan Academie Minerva te Groningen. Op haar vijftigste begon ze aan de opleiding en verruilde daarvoor haar geboorteplaats Heerenveen voor de creatieve omgeving van Groningen. Dit maakte in haar een onvermoede energie vrij. Ze zag haar afstuderen bekroond met het winnen van de Allianz Grafiekprijs 2007.

Haar kunst is ontstaan door de ervaringen uit het verleden. Ze wordt gedreven door de herinnering en dit uit zich in sferische beelden waarin decoratieve elementen een grote rol spelen. De basis van het werk is de linosnede en de houtsnede. Wanneer het proces van drukken klaar is, bewerkt ze de voorstelling door er in te tekenen, te schilderen en ook kunnen er applicaties worden aangebracht. Daarom kun je ook spreken van ‘gemengde techniek’: iedere prent is toch weer anders. Het nieuwste werk neigt naar abstractie en aan de basis  daarvan ligt  haar fascinatie  voor de beeldelementen lijn en ritme en deze verwijzen weer naar haar liefde voor patronen en stoffelijkheid.