Elise Madderom

Houtdrukken met als hoofdthema’s muzikanten en natuur.

Utrecht

Waterland 92 9734 BK Groningen

050-5490233

elisemadderom@gmail.com

http://www.elisemadderom.nl

Opleiding: Klassieke Academie voor Beeldende Kunst, Groningen

Mijn naam is Elise Madderom en ik ben beeldend kunstenaar/ graficus en in 2013 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen met als eindwerkstukken houtdrukken. Na de eerste workshop grafiek in het tweede leerjaar ben ik naast alle schilderlessen, zelfstandig aan de gang gegaan met de houtdrukken in de grafiekkelder van de Academie. 
Na het afstuderen ben ik voornamelijk verder gegaan met de houtdrukken met als hoofdthema’s muzikanten en natuur. Ik schilder echter ook nog steeds, vooral zomers buiten in de natuur of als voor-schets voor de houtdrukken. 

Ik heb een aantal jaren in het Grafisch Museum GRID gewerkt en daar kennis gemaakt met de Werkman methode. Met het gebruik van de inktrollers en sjablonen zijn prachtige beelden te maken en door het snelle resultaat voel ik me hier vrijer in dan bij mijn houtsneden.

Het vermelden waard is het illustreren van het kinderboekje ‘Juffrouw Juffertje-in-het-groen’, verkrijgbaar in het Nederlands en het Engels bij Amazon en mijn illustraties in Werkmantechniek bij een wetenschappelijk psychologieboek.