Marjon Slomp

Mijn fascinatie voor menselijke handelingen, handleidingen en instructieboeken, het ordenen van de wereld, het overbrengen van kennis bepaalt mijn onderwerpskeuze.

Beilen, 1965

Hoogeweg 13 
9746 TN Groningen

06-22726718

info@marjonslomp.nl
http://www.marjonslomp.nl

Opleiding: ABK Minerva, Groningen


Mijn grafiek is autonoom en bestaat uit grote prenten in hoogdruk, vooral houtsnede, die soms met de hand afgedrukt en gecombineerd worden met andere technieken. De drager waarop de prent gedrukt is speelt een belangrijke rol in het beeld.
Ook maak ik boeken en serie’s kleinere prenten.; grafiek in oplage op papier.
Mijn onderwerpskeuze komt voort uit mijn fascinatie voor menselijke handelingen, handleidingen en instructieboeken, het ordenen van de wereld, het overbrengen van kennis. Hoe vang je een vis? Hoe slacht je een koe?

Naast grafiek maak ik vrij werk op de grens van vormgeving en kunst. Van grote spelobjecten tot vormgeving in het landschap en architectuur.
De dagelijkse realiteit en mijn directe omgeving weerspiegelt zich in mijn werk.
De paardebloemen op de dijk zetten aan tot een floraproject in grafiek, de schapen van de stadskudde die daar grazen tot een project met de wol van deze kudde.

Ik wil sterke visuele beelden maken die op zichzelf kunnen staan, maar daarnaast niet eenduidig zijn. Mijn werk biedt de bezoeker of toeschouwer altijd mogelijkheden tot interactie, associatie en beleving